ДонОДА: Проблеми з перетином лінії розмежування вирішено

Субота, 20 червня 2015, 14:36

Ситуація на пункті перетину лінії розмежування у Волновасі вирішена.

Про це заявив глава Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє прес-служба ОДА.

"У зв'язку з введенням нового порядку проходження, 19 червня на контрольно-пропускному пункті у Волновасі накопичилася велика кількість людей і транспорту для перетину кордону. Довелося в ручному режимі вирішувати це питання", - заявив він.

За словами Жебрівського, до кінця дня ситуацію була врегульовано. 

Також глава ОДА заявив, що підготовлено список пропозицій щодо врегулювання та поліпшення режиму пропуску.

"У понеділок (22 червня) дані пропозиції будуть направлені до АТЦ", - додав він.

Як відомо, раніше в СБУ заявили, що новий порядок перетину лінії зіткнення сторін на Донбасі, який набув чинності з 17 червня, введений для виключення корупційної складової при оформленні перепусток.

За оновленим тимчасовим порядком, перевезення з / на неконтрольовані території усіх товарів, крім гуманітарної допомоги, дозволяється тільки залізничним транспортом.

Також заборонено перевезення алкогольних та тютюнових виробів, палива (бензину та газу), а перевезення продуктів харчування і медикаментів можливі тільки у вигляді гуманітарної допомоги.

Вводиться заборона на перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом, за винятком нерегулярних перевезень для окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку та ін.) З відповідним дозволом.

Разом з тим спрощено правила перетину лінії зіткнення для фізичних осіб. Також визначені умови перетину лінії зіткнення дітьми, що народилися на неконтрольованої території після початку проведення АТО і, відповідно, не мають свідоцтва про народження.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування