У Путіна заявили, що "домовились" із Заходом про санкції

Субота, 20 червня 2015, 21:14

Помічник президента РФ Андрій Бєлоусов заявив The Wall Street Journal, що Росія і країни Заходу визначили "статус-кво" з питання двосторонніх санкцій, якого вони будуть дотримуватися у найближчому майбутньому.

Про це Білоусов повідомив в кулуарах Санкт-Петербурзького економічного форуму, повідомляє РБК.

"Ми знайшли якийсь баланс у питанні санкцій і анти-санкцій. І цей баланс буде зберігатися, це консенсус. На мій погляд, ми збережемо певний статус-кво. Анти-санкції не будуть ані розширені, ані скорочені", - заявив він.

Також Бєлоусов зазначив, що найбільш болючими західні санкції виявилися для російських банків і компаній, які втратили доступ до глобальних ринків капіталу, що також сприяло стрімкому падінню курсу рубля.

Однак російська фінансова система "пристосувалася до нової реальності", зазначив він - чистий відтік капіталу у першому кварталі 2015 року помітно знизився, при тому що російським компаніям потрібно гасити зовнішні позики, а нові кредити вони отримати не можуть.

При цьому, за оцінкою Бєлоусова, у 2015 році відтік капіталу сягне 100 млрд доларів, але якщо не враховувати погашення заборгованості перед закордонними банками, то реальний відтік складе близько $50 млрд, порахували в Кремлі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування