Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики намагаються вести розвідку й диверсії в тилу сил АТО – Тимчук

Понеділок, 22 червня 2015, 09:40

Бойовики продовжують обстріли й бої, намагаючись вести розвідку в тактичній ланці сил АТО, а також вчиняти диверсії в оперативно-тактичному тилу українських військ.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у зведенні станом на 22 червня.

"На окремих ділянках і напрямках бойовики ведуть масовану розвідку технічними засобами – за допомогою БПЛА, апаратури РТР, оптико-електронними засобами", - зазначає він.

Впродовж останньої доби бойовики проявляли особливу вогневу активність на ділянці від Мар’їнки до ділянки північніше Авдіївки. Практично по всій даній ділянці вони застосовували 122-мм і 152-мм артилерія, на окремих ділянках – бронетехніку. Широко використовують стрілецьке озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, АГС-17 і ЗУ-23-2, працюють снайпери.

У районі н.п. Новогородське, Ленінське, Шуми бойовики вели обстріли зі стрілецького озброєння, періодично використовуючи також 82-мм міномети й автоматичні гранатомети АГС-17. Двічі по позиціях сил АТО завдано удари зі 122-мм артилерії.

Бойовики змінили тактику: активні дії ведуть "цільові групи" – вогнева бронегрупа, підтримувальна артгрупа, кілька піхотних груп, іноді снайперські групи й ДРГ (оперують у "нейтральній смузі"). Вони намагаються налагодити повноцінну взаємодію в тактичній ланці й уникати дій "натовпом", як раніше.

"Ця тактика використовується не без проблем через відсутність бажання чітко виконувати накази "штабних структур" з боку "командирів" у тактичній ланці (різні "отамани", "ветерани локальних війн" та ін.), - пише Тимчук.

У районі Мар’їнки впродовж уже декількох діб оперує професійна група снайперів, яка обстрілює опорні пункти й блокпости сил АТО в передовій лінії.

На Приморському напрямку артилерія бойовиків здійснила маневр: південніше селища Октябрське змінили вогневі позиції 6 установок "Гвоздика" калібром 122 мм, а також північніше цього селища убік Тельманового перекинули підрозділ 120-мм мінометів. Там також вели вогонь.

У районі Золотого (Луганська область) бойовики активно застосовували 120-мм і 82-мм міномети, намагаючись завдавати масовані удари по передових позиціях сил АТО й прикриваючи дії своїх ДРГ у напрямку до Горського.

У районі Станиці Луганської бойовики з боку Ніколаєвки неодноразово завдавали удари зі 122-мм артилерії (одна вогнева батарея 122-мм гаубиць Д-30) і з АГС-17 і ЗУ-23-2.

Між Новотошківкою та Сокольниками триває взаємна бойова активність, обумовлена "війною малих груп". Фіксуються дії сторін у вигляді засідок, контрзасадних і рейдових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: