Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Непровладним кримським татарам в Криму заборонили акції до дня прапора

Понеділок, 22 червня 2015, 10:44

Кримським татарам на півострові заборонили проводити будь-які акції до дня кримськотатарського прапора.

Про це повідомляє QHA з посиланням на заяву оргкомітету.

Відповідно до чинного законодавства, оргкомітетом було подано повідомлення в Сімферопольську міську адміністрацію про проведення 26 червня 2015 публічного заходу в мікрорайоні Фонтани Сімферополя приуроченого до Дня кримськотатарського прапора.

На це повідомлення було отримано негативну відповідь, з причини того, що іншими організаціями (Комітетом кримськотатарської молоді, очолюваним сином голови Держкомнацу Криму Асланом Смирновим, - ред.) Вже було подано повідомлення і погоджено проведення 26 червня масових заходів.

Оргкомітет ще двічі подавав повідомлення, зі зміною місця проведення заходу і навіть дат. Однак відповіді були аналогічними першій. Також негативну відповідь було отримано на повідомлення про проведення автопробігу.

"Таким чином, Оргкомітетом були вжиті всі спроби для того, щоб отримати дозвіл на проведення масового заходу в традиційному для Дня кримськотатарського прапора форматі. Однак така можливість надана не була. У зв'язку з цим Організаційний комітет заявляє, що жодних  масових заходів 26 червня 2015 організовуватися не буде", - йдеться в заяві оргкомітету.

Разом з тим, за словами організаторів, традиційно проводяться в рамках святкування Дня кримськотатарського прапора конкурси: квест, фотоконкурс, конкурс дитячих малюнків, фестиваль аудіовізуальних робіт - відбудуться.

Про місце і час їх проведення буде повідомлено на офіційних інтернет-ресурсах Оргкомітету - сайті і спільнотах Вконтакте і в Фейсбук.

Оргкомітет пропонує співвітчизникам з метою єднання народу і підняття духу патріотизму напередодні 26 червня і після цієї дати максимально популяризувати кримськотатарську національну символіку, вивішуючи в житлових будинках кримськотатарські прапори, прикрашаючи ними автомобілі, використовуючи елементи національної символіки в одязі.

22 травня був сформований оргкомітет, до якого увійшли представники молодіжних організацій, ініціативних груп, волонтери, щорічно брали участь в організації Дня кримськотатарського національного прапора.

Оркгомітетом був розроблений план заходів, серед яких дитячий конкурс малюнків, фотоконкурс, квест, автопробіг, виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва і т.д. Завершальним заходом в рамках святкування Дня кримськотатарського прапора планувалося проведення 26 червня традиційного масового заходу - концерту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування