Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідання контактгрупи у вівторок пройде вже із Сайдиком

Понеділок, 22 червня 2015, 13:20

Засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 23 червня в Мінську, в ньому вперше візьме участь новий спецпредставник глави ОБСЄ - австрійський дипломат Мартін Сайдик.

Про це розповіла прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер, передає Інтерфакс-Україна.

"У цій зустрічі вперше візьме участь новий представник глави ОБСЄ - австрійський дипломат Мартін Сайдик", - сказала вона.

За інформацією Оліфер, перед засіданням тристоронньої контактної групи відбудуться засідання трьох робітників підгруп - з гуманітарних, політичних і економічних питань.

У свою чергу австрійський дипломат Мартін Сайдик обіцяв продовжити її курс із урегулювання ситуації в Донбасі.

"Гайді Тальявіні - тендітна жінка, яка залишила після себе вагомі сліди. Я намагатимуся наслідувати її приклад і продовжувати її курс, тому що ми маємо працювати на благо людей, які дійсно страждають від цього конфлікту", - сказав Сайдик, що перебуває в понеділок у Москві, "Інтерфаксу".

Сайдик каже, що продовжить курс Тальявіні. Фото un.org 

Австрійський дипломат зазначив, що планує зустріч із статс-секретарем - заступником МЗС РФ Григорієм Карасіним. "Я планую обговорити мою майбутню роботу як спецпредставника голови ОБСЄ в контактній групі, і я сподіваюся, що це буде хороша розмова", - заявив Сайдик.

Відповідаючи на запитання про плани врегулювання на сході України, Сайдик зазначив: "Про це ще рано говорити, поки що мене не призначили. Припускаю, що мене призначать сьогодні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...