Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ заявляє про погіршення ситуації на Донбасі та в Криму

Понеділок, 22 червня 2015, 16:01

У ПАРЄ Анн Брассер висловила серйозну занепокоєність гуманітарною ситуацією та дотриманням прав людини на окупованих територіях сходу України.

Про це заявила президент ПАРЄ Анн Брассер під час брифінгу для журналістів у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

"З районів, постраждалих від конфлікту, повідомляється про серйозні порушення прав людини; безкарність за порушення прав людини зберігається; безпека роботи журналістів досі не гарантується; порушення міжнародного гуманітарного права продовжують з усіх боків. Незважаючи на угоду про припинення вогню, військові дії на сході України розширюються, кількість загиблих зростає, як і чисельність внутрішньо переміщених осіб", - наголосила вона.

При цьому Брассер нагадала ситуацію із українськими заручниками, що перебувають у в’язницях на території Росії, у т.ч. і члена ПАРЄ Надії Савченко.

Крім того, президент ПАРЄ висловила серйозне занепокоєння у зв'язку з надзвичайно тривожною ситуацією в окупованому Криму, де фіксується багато випадків арештів, жорстокого поводження, тортур і залякування щодо політичних опонентів самопроголошеної влади.

Брассер також відзначила, що в ПАРЄ розуміють складність врегулювання конфлікту і чудово усвідомлюють роль Росії у цьому. "Ми дуже добре знаємо, що роль Росії в цій кризі має вирішальне значення для припинення війни і пошуку стійкого рішення", - підкреслила президент асамблеї, додавши, що у середу у сесійній залі буде розглянуто питання анулювання повноважень офіційної делегації РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування