Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовила в акредитації журналісту, який викрив її солдата

Понеділок, 22 червня 2015, 19:19

Журналіст видання VICE News Саймон Островський не отримав журналістську візу для роботи у Росії.

Про це він повідомив у соціальній мережі Twitter та навів знімок листа, отриманого від представника прес-служби МЗС Росії.

Островський висвітлює перебіг конфлікту на сході України від самого його початку. Його останнім гучним проектом стало викриття присутності російських військових в Україні у сюжеті "Селфі-солдати: Як росіяни видають свою присутність в Україні".

У сюжеті журналіст повторив шлях одного з російських солдатів в Україні засновуючись на фотографіях, які він розмістив у соціальній мережі "Вконтакте".

В інтерв'ю телеканалу "Дождь" Островський розповів, що коли він займався зйомками про бурятського солдата Бато Дамбаєве, то до нього в готель прийшли співробітники міграційної служби з двома стажерами, які, за його припущеннями, були співробітниками ФСБ. Від журналіста не відчепилися доти, поки він не залишив Росію. Відтоді Островський вже встиг повернутися в країну знову.

Журналіст зазначив, що що він намагається отримати акредитацію у російського МЗС вже більше року. Відомство довго тягнуло з її видачею та просило додаткових документів. "Тяганина" тривала протягом багатьох місяців.

"Після виходу мого останнього матеріалу мені нарешті надіслали лист. У письмовому вигляді сказали, що відмовлено у видачі акредитації, а причини будуть повідомлені мені пізніше", - пояснив Островський.

Акредитації у журналіста немає з 2014 року, він отримував її на олімпійські ігри в Сочі.

Наразі Островський перебуває в Москві, як він пояснив, "на правах туриста".

"Росія тихо скасовує журналістські візи для Інтернет-сайтів, незалежних журналістів та розслідувачів. Між тим "Раша тудей" має чимало бюро у США", - додав Островський.

Він також закликав інших журналістів, яким Росія відмовила у візі, надати розголос цим випадкам.

"Журналісти, які мають проблеми із акредитацією, мають почати говорити про це. Уряд Росії користується нашою мовчанкою", - додав журналіст.

Громадське радіо, Голос Америки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування