Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремлю не сподобалась заява Порошенка про недопустимість федералізації України

Середа, 24 червня 2015, 00:14

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков звинуватив Петра Порошенка в намірі не дотримуватися мінських домовленостей.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Мінські домовленості не допускають вільного трактування, заявив Пєсков, коментуючи слова Порошенка про неприпустимість федералізації України і про можливі наслідки для тих, хто буде домагатися створення республік на її території.

"Тут мало місця для вільних трактувань. У нас першоджерелом в даному випадку є текст мінських домовленостей, під якими стоять підписи країн-гарантів і підписи сторін конфлікту. Чітко прописана черговість і порядок реалізації цих домовленостей, де чітко вказана політична реформа, зазначений особливий статус ( окремих регіонів Донбасу - ІФ), амністія та інші пункти ", - сказав Пєсков журналістам.

"Все, що йде врозріз з цими досить однозначними формулюваннями, є ні чим іншим, як наміром не дотримуватися мінські домовленості", - додав він.

Раніше, 23 червня, відкриваючи засідання Ради реформ, Порошенко заявив, що в Україні жодної федералізації не буде дозволено, щоб нікому було не повадно створювати Донецьку, Луганську, Харківську, Бесарабську та інші "народні республіки".

Очікується, що письмовий висновок Венеціанської комісії щодо змін до Конституції України в частині децентралізації може надійти до кінця тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування