Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустріч "четвірки" тривала складно, але дискусія була корисною - Клімкін

Середа, 24 червня 2015, 02:25

Міністр закордонних прав України Павло Клімкін оцінив чергову зустріч міністрів "нормандської четвірки" у Парижі як складну, але корисну.

Про це він розповів журналістам після завершення переговорів, що тривали майже чотири години, повідомляє Укрінформ.

"Я напевно нікого не здивую, коли скажу, що як завжди зустріч проходила складно. Ми мали багато розбіжностей у баченні, яким чином цього досягти, але загалом це була корисна дискусія", - підсумував міністр результати зустрічі.

За його словами, для української сторони ключовими темами були "деескалація і реальне припинення вогню, допуск моніторингової місії ОБСЄ до усіх районів, де переховується важке озброєння Луганська та Донецька", це "відсутність будь-якого прогресу в обміні заручниками і доступі до гуманітарної допомоги до окупованих територій, ну і звичайно підготовка до виборів".

"Те, що зараз відбувається (на сході України – ред.), це тотальний фарс", - підкреслив Павло Клімкін.

За його словами, українська сторона пояснила усім міністрам в деталях про збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків, про події у Мар’їнці, про те як вони готувалися, про те, що застосовуються останнім часом заборонені "Гради" та інша важка артилерія.

"Ми показали дуже детальні схеми і графіки, ми показали, хто є відповідальним за це", - розповів український міністр.

Він також нагадав, що кілька днів тому мав розмову  з генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Занньєром, який чітко сказав, що не бачить з нашої сторони жодних порушень у плані припинення вогню.

Павло Клімкін також сказав, що він упродовж години намагався пояснити, що проведення вільних і чесних виборів реально відкриває шлях для Донбасу у просуванні до справжньої стабілізації ситуації.

"Мають відбутися допуск гуманітарної допомоги і розпочатися підготовка до виборів, оскільки без цього з точки зору права, навіть амністія і спеціальний статус не можуть запрацювати", - зауважив він.

За його словами він також поінформував у загальних рисах про підготовку закону щодо місцевих виборів.

"Такою була логіка сьогоднішньої дискусії, на основі якої відбудуться майбутні засідання робочих груп тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на сході України", - підсумував український міністр.

Також під час зустрічі в Парижі Міністерство закордонних справ України продемонструвало союзникам об'єктивні дані, які свідчать про посилення російської агресії проти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування