Бойовик зізнався, що його навчали російські військові

Середа, 24 червня 2015, 12:20

Затриманий спецслужбами бойовик формування "ДНР" заявив, що стрілецьку і тактичну підготовку здійснювали російські військові інструктори у Новоазовську.

Про це повідомив затриманий мешканець Воновахського району Донецької області, який вступив до роти мінометників терористичної організації "ДНР" і був затриманий спецслужбами в районі АТО.

За зізнанням бойовика, вогневу стрілецьку і тактичну підготовку новобранців здійснювали російські військові інструктори на території пансіонату "Утьос", що розташований в Новоазовську.

"Нас було 30-40 людей новобранців, там була перевалочна база в пансіонаті "Утьос". Ми там були 4 дні. На третій день туди приїхали військові. За нашивками, формою та розмовою було видно, що це російські військові. Приїхали також журналісти, вони влаштували показові стрільби на камеру", - сказав бойовик.

На питання, скільки російські військові їх навчали, бойовик відповів:

"Вони обучали нас місяць на мінометах кожен день двічі на день.  За цей час туди приїхали машини з мінами. Як ми дізнались від самих пацанів, які їхали, міни брались в Ростовській області", - розповів затриманий.

Він брав безпосередню участь у бойових діях поблизу Маріуполя, обстрілював селище Павлівка з мінометів, що були привезені з Ростовської області.

Також у складі роти мінометників разом із САУ і танками Т-62 російського виробництва зловмисник брав участь у боях під Дебальцевим, де отримав осколкове поранення ноги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування