Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ повідомила Чернушенкові про підозру

Середа, 24 червня 2015, 18:02

Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Чернушенка підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Також Генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

Як відомо, прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду та винесення завідомо неправосудних судових рішень.

Санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на 5-8 років.

Санкція ч. 2 ст. 376-1 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на 3-5 років або позбавленням волі на 3-6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 2-3 роки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування