Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: у Лисичанську затримали 2 "кілерів" із шевронами "Торнадо"

Середа, 24 червня 2015, 23:37

Співробітники СБУ та МВС затримали в Лисичанську двох кілерів, які готували вбивство начальника ГУ МВС у Луганській області Анатолія Науменка.

Про це заявляє керівник Луганщини Геннадій Москаль, наголошуючи, що затримані носили шеврони міліцейської роти "Торнадо", але офіційно в цій роті не числилися.

"Як встановлено слідчими заходами, позавчора обидва підозрювані через лісосмуги, в обхід блокпостів вирушили з Привілля (де дислокувався "Торнадо") до Лисичанська й поселилися в міні-готелі. Один із них, 37-річний Н., – снайпер, який і мав скоїти вбивство Науменка, а інший, 58-річний Т., мав страхувати основного кілера", - йдеться у повідомленні.

При затриманні в обох вилучили пістолет Макарова, який знаходиться на балансі "Торнадо", мисливський карабін "Вепрь" із оптичним прицілом, дві гранати РГД-5 та 47 патронів різного калібру.

"Під час допиту Н. підтвердив, що готував замах на Науменка, знав його місце роботи, проживання та основні маршрути пересування. Причина замаху - помста за виведення "Торнадо" з Луганської області", - сказано у повідомленні.

Москаль нагадує, що напередодні, 23 червня, роту "Торнадо" вивели за межі Луганської області. Цій роті інкримінують низку важких злочинів, скоєних на лінії зіткнення вогню, а керівництво МВС прийняло рішення про розформування підрозділу, наголошує він.

Зі свого боку, Служба безпеки України підтверджує, що спільно з міліцією попередила замах на життя начальника ГУ МВС Луганщини, генерал-майора Анатолія Науменка.

"Сьогодні у Лисичанську було затримано двох бійців добровольчого батальйону "Торнадо", які офіційно не належали до цього військового об’єднання. У ході оперативних заходів було з’ясовано, що ці бійці, переодягнувшись в цивільне, самовільно залишили підрозділ  та направились до Лисичанська з метою організації вбивства начальника обласної міліції", - йдеться у повідомленні СБУ.

"Під час допиту один із затриманих із позивним "Інкасатор" зізнався, що дійсно мав намір скоїти замах на Науменка, аби помститися начальнику міліції за рішення розформувати підрозділ", - заявляє СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування