Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На каналі Ахметова кажуть, що зробили з російського серіалу новий продукт

Четвер, 25 червня 2015, 01:22

Телеканал "Україна" викупив відзняті робочі матеріали російського серіалу "След" і франшизу, після чого зробив на цій основі новий продукт.

Про це заявив директор "Медіа Група Україна" Євген Лященко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, було використано додаткові зйомки, комп'ютерну графіку, зроблено новий монтаж.

"Також додатково було перейменовано початково вигадану детективну структуру – назва нового детективного кіносеріалу: "Фактологічна експертна служба" (ФЕС). Звертаємо увагу, що ця вигадана міжнародна структура не має жодного стосунку до будь-яких силових органів РФ", - сказав Лященко.

"Фільм ніяк не пов'язаний із політикою і пропагандою – це детективний серіал про розкриття складних злочинів, у якому ідеології не більше, ніж в американському серіалі CSI. Дія нового детективного серіалу відбувається в Україні", - зазначив він.

За словами директора "Медіа Група Україна", уже після набуття чинності законом про заборону низки російських фільмів на українському ТБ, новий детективний серіал пройшов усі експертні процедури Держкіно України й отримав прокатне посвідчення у повній відповідності із чинним українським законодавством.

Раніше голова медіагрупи "1+1" Олександр Ткаченко звинуватив Державне агентство з питань кіно у видачі прокатного посвідчення російському серіалу "Слід" (рос. "След"), адаптованому для українського ринку.

"Зараз цей серіал називається "Фактологічна експертна служба: міжнародний відділ кримінальних розслідувань", а в російському варіанті служба називалася федеральною", - сказав він.

Медіагрупа "1+1" подала скаргу в Держкіно, однак Ткаченко не виключив надалі й судові позови до відомства. "Ми будемо судитися (з Держкіно). Тому що видавати російський продукт за український – це знущання", - зазначив він.

Держкіно, у свою чергу, в середу ввечері повідомило, що під час видачі прокатного свідчення серіалу "Слід", адаптованому для українського ринку, не було порушено жодної норми чинного України, дотримано всі передбачені для таких випадків процедури, включаючи перегляд зазначеного серіалу.

Телеканал "Україна" входить у холдинг "Медіа група Україна", яким володіє АТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування