Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приплив прямих інвестицій в РФ скоротився на 70% - ООН

Четвер, 25 червня 2015, 05:08

Приплив прямих інвестицій в Російську Федерацію скоротився на 70 відсотків до 21 мільярдів доларів.

Про це йдеться в новій доповіді Конференції ООН з торгівлі та розвитку.

Таким чином санкції відносно Росії поряд зі зниженням рівня економічної активності почали впливати на обсяг інвестицій в другій половині 2014 року.

Особливо сильно скоротився приплив вкладень в сировинні проекти, де був скасований ряд угод з обміну активами. Також сировинний сектор постраждав від заборони на експорт широкого кола товарів, послуг і технологій для російських проектів з видобутку нафти, в тому числі для проектів в Арктиці, а також проектів з розробки глибоководних і сланцевих родовищ.

Всього, в 2014 році глобальний обсяг прямих іноземних інвестицій скоротився на 16 відсотків і склав 1,23 трильйона доларів.

Експерти пишуть, що спад пов'язаний з нестійкістю глобальної економіки, непередбачуваністю політики для інвесторів і збільшеними геополітичними ризиками.

Приплив інвестицій в країни Південно-Східної Європи, СНД і Грузію скоротився більш ніж наполовину до 48 мільярдів доларів. Геополітичні ризики і регіональний конфлікт зробили серйозний вплив на інвестиційний клімат в країнах СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування