Земан чекає у Чехії мігрантів з України: "Вони працьовиті і здатні асимілюватись"

Четвер, 25 червня 2015, 10:16

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що його країна готова приймати біженців з України через їхню працьовитість і здатність асимілюватися в чеському суспільстві.

Про це він сказав під час зустрічі з громадою міста Їглава у середу, коментуючи ситуацію з виконанням країнами ЄС політики щодо прийому біженців, повідомляє "Радіо Свобода".

"Думаю, що ми б не мали приймати жодних біженців з країн, які від нас культурно дуже віддалені. Зовсім інакше приймати, скажімо, українців", - сказав Земан.

На думку чеського президента, громадяни, які приїхали з України, відзначаються працьовитістю, не мають великого мовного розриву із чехами та можуть легше інтегруватися.

"Не можна виключати, що хвиля мігрантів прийде з України, там мовний бар’єр відносно малий. Крім того, вони працьовиті люди і здатні асимілюватись", - сказав Земан.

"Якщо іноземці в Чехії складають 5% від загальної кількості населення, то більша частина з них – українці", - зазначив він.

Зазначимо, що офіційний Брюссель оголосив про намір розмістити на території ЄС близько 40 тисяч біженців згідно із системою квот. Право прихистку першочергово планують надавати тим, хто залишив свої будинки через збройні конфлікти в рідних країнах.

Франція, Естонія, Великобританія, країни "Вишеградської четвірки" вже оголосили свою незгоду з цього приводу.

Угорщина днями заявила, що призупиняє положення ЄС щодо біженців, оскільки лише за поточний рік до країни прибуло 60 тисяч нелегальних мігрантів. Але напередодні від цього рішення відмовилась.

Крім того, країни "Вишеградської четвірки" – Словаччина, Польща та Угорщина – не відмовляються надати допомогу біженцям, але не погоджуються з запропонованими ЄС квотами. Вони наполягають, що заходи з переселення мають відбуватись на добровільній основі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування