Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві заарештували активісток, затриманих за перформанс на Красній площі

П'ятниця, 26 червня 2015, 13:24

Тверський суд Москви засудив до трьох діб адміністративного арешту двох активісток, затриманих напередодні за перформанс на Красній площі в Москві.

"Суд призначив покарання Катерині Ненашевій та Анні Боклер у вигляді адміністративного арешту на три доби", - повідомила прес-секретар суду Анастасія Дзюрко.

Перформансом з голінням голови наголо Ненашева завершила місячну акцію: Катрін Ненашева ходила по Москві в тюремній формі, щоб продемонструвати, як суспільство відштовхує колишніх засуджених, і як важко їм адаптуватися в вільному середовищі.

Ненашева виступає за права колишніх ув'язнених. Фото з її сторінки в Facebook 

Анна Боклер наголо поголила Катерину Ненашевау і зірвала з неї форму з тюремним номером. Цим вона прагнула продемонструвати, що на свободі люди теж невільні, і немає різниці між ув'язненими і тими, хто знаходиться на свободі.

Ненашева готується до акії на Красній площі. Фото Віктора Новікова у facebook 
Акція закінчилася затриманням та арештом. Фото Віктора Новікова 

Ненашева працює у благодійному фонді допомоги сиротам: зокрема, фонд возить на побачення в жіночу колонію дітей, які після арешту матерів потрапили в сиротинці, - більше цим зайнятися нікому, і діти втрачають зв'язок з мамами. Там Каті і спала на думку ідея акції. Вона домовилася з керівництвом колонії, що надішле їм фотографії себе і співчуваючих людей разом з контактами тих, хто готовий вступити з засудженими в переписку, а вони роздадуть їх самотнім жінкам, яким взагалі ніхто не пише".

Раніше Ненашеву вже затримували 12 червня в центрі Москви. У День Росії Катрін Ненашева разом з учасницею Pussy Riot Надією Толоконніковою намагалися зшити прапор Російської Федерації, але поліція визнала цей перформанс незаконним.

ТАССНовая газетаУкраїнська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: