Німецький суд не випустив Тимонькіна під заставу

П'ятниця, 26 червня 2015, 16:50

Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна.

Про це повідомляє у п'ятницю українська служба Deutsche Welle.

Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в’язниці міста Коттбуса, куди його помістили після затримання 14 червня в аеропорту Берлін Шенефельд.

У рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції.

Чи буде Тимонькіна видано Україні, вирішить також суд, коли з Києва надійдуть усі необхідні документи. Це може зайняти не один місяць.

Підозрюваний, як зазначено у документах суду, не дав згоду на спрощену процедуру екстрадиції до України. Отже, він залишатиметься у Німеччині доти, доки суд не розгляне питання правомірності його видачі Україні.

В Україні Тимонькіна вважають членом злочинного угруповання Сергія Курченка. Йому інкримінують підробку документів та розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Йдеться насамперед про нелегальну торгівлю скрапленим газом.

Тим часом у Німеччині з осені 2013 року ведеться слідство за підозрою у відмиванні коштів через фірму Sparschwein Gas GmbH, яка управляє мережею газових автозаправок.

Ці заправки 2012 року купила група компаній СЕПЕК Сергія Курченка. У прокуратурі землі Бранденбург не виключають, що Тимонькіна допитають у рамках цієї кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування