Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко запевняє, що не дасть на себе тиснути у питанні статусу Донбасу

П'ятниця, 26 червня 2015, 19:58

Президент Петро Порошенко заявив, що не дасть іноземним партнерам, у тому числі західним, тиснути на себе у питанні встановлення місцевого самоврядування в окупованих регіонах Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Інтер", яке вийшло в ефір у п'ятницю ввечері.

"Україна є самостійною, незалежною і суверенною державою, і право встановлювати режим місцевого самоврядування належить виключно носію державної влади – народу України і обраним цим народом представникам у ВР та президенту", - заявив Порошенко.

"Жодного тиску на Україну, на українську владу або на мене особисто немає і бути не може, оскільки я здійснювати цей тиск не дозволю, бо я є президент, гарант української Конституції, і ми будемо вирішувати, виключно виходячи з інтересів України", - додав він.

За словами президента, дуже важливо, щоб в розробці Конституції  брали участь і представники окремих регіонів Донецької та Луганської області.

"Тільки не парашутисти з Москви, а реальні люди, які представляють народ у Донецьку і Луганську", - зазначив він.

"Для того щоб уникнути будь-яких тлумачень особливого режиму місцевого самоврядування, наскільки мені відомо, Конституційна комісія запропонувала у перехідних положеннях відобразити, що режим місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей визначається законом. І таким чином забезпечила 100%-ву законність тих норм, які проголосовані в парламенті, і які повністю відповідають Мінським угодам", - додав Порошенко.

"І таким чином і Конституційне врегулювання цього питання, на мою думку, після голосування змін до Конституції у Верховній Раді буде завершено", - зазначив він.

Раніше  в коментарі "Європейській правді" ЄС підтвердив, що звертається до української сторони з пропозицією надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус, не чекаючи, доки бойовики та РФ виконають перші пункти мінських домовленостей.

Водночас наступного ранку ЄС окремою заявою повідомив, що "не змінював позицію" щодо Мінська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: