Поліція погрожує мітингарям у Вірменії "жорсткими заходами"

Субота, 27 червня 2015, 17:33

Глава поліції Вірменії Володимир Гаспарян пригрозив демонстрантам в Єревані жорсткими заходами з боку правоохоронців при умови нової спроби заблокувати центральні вулиці міста. 

"Не йдеться про проспекті Баграмяна, де проходить соціальний протест народу. Але будь-яка спроба заблокувати інші території буде на місці дуже жорстко покарана. Це наш спільний Єреван, і паралізувати місто через ідіотські твердження про ходу оповіщення - це спроба створити нестабільну ситуацію" , - заявив Гаспарян, повідомляє Armenia Today.

Через спроби протестувальників заблокувати проспект Маштоца до площі Франції стягнуто сили поліції, а також там з'явилися водомети.

Також Гаспарян повідомив, що автомобілістам, чиї машини евакуювали з проспекту Маштоца, що не будуть виписувати штраф. За даними Armenia Today, напередодні були евакуйовані 80-90 автомобілів.

Зараз на проспекті Баграмяна залишаються протестувальники, деякі з них грають у волейбол або бадмінтон.

У ніч на 27 червня частина демонстрантів спробували перекрити площу Франції в центрі міста, яка з'єднує проспекти Баграмяна і Маштоца, а також вулицю Саят-Нова. Це призвело б до паралізації автомобільного руху в центрі Єревану.

Начальник поліції зажадав звільнити ці вулиці. Після переговорів за участю активістів руху "Ні грабежу" зазначені вулиці, крім проспекту Баграмяна, були звільнені.

Також в ніч на суботу поліція затримала серед протестуючих чоловіка з пістолетом. Чоловіка доставили у відділ поліції, а зброю конфіскували.

Крім того вночі демонстранти встановили намет, проте поліція його конфіскувала. Правоохоронці послалися на заборону на встановлення наметів на мітингах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування