Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні АТО без втрат, 11 поранених. Бойові дії під Донецьком майже цілодобово

Неділя, 28 червня 2015, 13:49

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 11 бійців дістали поранень.

Про це 28 червня заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За даними штабу,  на Маріупольскому напрямку тривають збройні провокації в районі Широкиного, де бойовики вдалися до танкового обстрілу позицій сил АТО.

Також ворог застосував 122-мм артилерію та 120-мм міномети по силам АТО, що розташовані біля Старогнатівки, стріляли з Новоласпи, де бойовики зберігають своє важке озброєння. Поодинокі провокації пройшли поблизу опорних пунктів у Петрівському та Гранітному.

На Донецькому напрямку бойові дії тривають майже цілодобово. Головними цілями бойовиків залишаються позиції українських військовослужбовців в районі аеропорта, зокрема Піски, Авдіївка, Опитне.

"Противник не припиняє спроб пробити нашу оборону у Мар’їнці, Красногорівці Троїцькому та околицях Горлівки, але щоразу наражаються на потужну відсіч з боку наших військовослужбовців. Бойовики використовують широкий спектр зброї – від стрілецької та гранатометів до 152-мм артилерії та 120-мм мінометів і зенітних установок", - заявив Лисенко.

На Луганському напрямку найгарячіше було неподалік Станиці Луганської та села Кримське, де бойовики застосували крупнокаліберні міномети, зенітні установки та БМП. "Українські бійці гідно тримали оборону і не давали жодного шансу бойовикам на опорному пункті Золоте-4, який вистояв під мінометним обстрілом", - зазначив речник АП з питань АТО.

За інформацією Держприкордонслужби, 27 червня зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників у зоні АТО.

Також Лисенко зазначив, що численні факти порушення перемир’я з боку противника задокументовано спостерігачами СЦКК.

Зокрема, українська та російська сторони Центру продемонстрували спостерігачам ОБСЄ свої журнали спостереження, які велися окремо, де чітко зафіксовано, що більшість фактів порушення перемир’я припадає саме на бандформування "ЛНР" та"ДНР".  

Інфографіка mediarnbo.gov.ua

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування