Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент сподівається, що Чернушенка позбавлять імунітету наступного тижня

Неділя, 28 червня 2015, 14:52

Президент Петро Порошенко розраховує, що вже наступного тижня Верховна Рада позбавить главу Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка імунітету, задовольнивши відповідне клопотання Генеральної прокуратури.

Про це президент заявив  28 червня під час виступу перед випускниками Національного університету України "Києво-Могилянська академія".

Говорячи про цілковите скасування недоторканності депутатів і суддів, Порошенко заявив: "Я наполегливо, навіть настирливо домагатимуся, щоб парламент проголосував за поправки до Основного закону про скасування депутатської і судової недоторканності".

Нагадавши історію з головою Апеляційного суду Києва, Порошенко зазначив: " Я розраховую, що вже наступного тижня Верховна Рада, поки що в індивідуальному порядку, позбавить цього "служителя Феміди" імунітету, задовольнивши відповідне клопотання Генеральної прокуратури".

При цьому президент наголосив, що "проблему треба вирішувати комплексно через цілковите скасування недоторканності депутатів і суддів".

Як відомо, 24 червня цього року Генеральною прокуратурою України Чернушенку повідомлено про підозру голові Апеляційного суду Києва у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень.

25 червня в одному із будинків Чернушенка проведено обшук. З-поміж іншого там знайшли документи із грифом "таємно". 

26 червня Генпрокуратура спільно із СБУ провели обшук у ще одному будинку, який належить родині Чернушенка.

Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що подання про позбавлення недоторканості глави Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка може бути внесено до Верховної Ради 30 червня - 1 липня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування