Порошенко нагадав Європі про Крим і Сенцова

Понеділок, 29 червня 2015, 10:58

Президент Петро Порошенко упевнений, що Європа не забуде про долю кінорежисера Олега Сенцова і спільними зусиллями його буде визволено. 

Про це йдеться у вітанні президента учасникам і гостям Днів українського кіно в Берліні на підтримку Олега Сенцова. 

"Україна вдячна усім, хто підтримує її громадян, які під час анексії Криму та неоголошеної війни стали полоненими, політв’язнями чи переслідуваними за свій патріотизм і любов до свободи", - зазначив Порошенко. 

"Вірю, що Європа не забуде про долю кінорежисера Олега Сенцова, про долю всього кримськотатарського народу і про факт першого з часу Другої світової війни відторгнення силою території незалежної держави. ... Вірю, що разом ми зробимо все для його визволення. Так само вірю, що народи Європи спільно протистоятимуть загрозам, з якими український народ веде боротьбу на Сході своєї країни", - додав Порошенко. 

Як раніше повідомляв посол України в Німеччині Андрій Мельник, серед учасників церемонії відкриття Днів українського кіно в Берліні - режисери С.Лозниця, О.Фетисова, А.Сеїтаблаєв, А.Куров. 

"Серед почесних гостей Тижня українського кіно - голова Європейської кіноакадемії М.Дьорінг та сестра Олега Сенцова - Н.Каплан", - додав Мельник. 

Фото з Твіттера  Андрія Мельника

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування