Перемовини про газ з РФ відбудуться 30 червня. Медведєв назвав ціну

Понеділок, 29 червня 2015, 13:06

Кінцева ціна газу для України складе $247,18.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє РИА Новости

За його словами, дана ціна вже включає в себе знижку.

Також Медведєв заявив, що підготовлено постанову уряду РФ про надання на третій квартал чергової знижки на газ для України, найближчим часом її буде підписано, повідомляє Інтерфакс

"Ухвалено рішення підписати постанову уряду, яка тимчасово, на 1 квартал, встановить особливий порядок розрахунку ввізного мита при постачаннях газу в Україну", - сказав Медведєв на зустрічі з главою Міненерго Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

При цьому він наголосив: "ми не можемо надавати знижку в колишньому обсязі". Він пояснив це "не лише ситуацією вУкраїні, але і зміною цінової кон'юнктури".

Медведєв нагадав, що ціни на нафту, від яких залежить ціна на газ, "сильно просіли". "Не слід також забувати, що у "Нафтогазу" залишається величезна непогашена заборгованість перед "Газпромом" - багатомільярдна заборгованість", - додав прем'єр.

Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що 30 червня Росія, Україна і ЄС проведуть переговори про постачання російського газу в третьому кварталі 2015 року, пише ТАСС.

Відповідаючи на запитання, чи планує він у вівторок поїздку до Відня на ці переговори, глава Міненерго сказав "Так, летимо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...