На Луганщині відновили насосну станцію, зруйновану "Градами" - Москаль

Понеділок, 29 червня 2015, 14:38

Зруйновану "Градами" насосну станцію в Світличному відремонтували, до вівторка, 30 червня, села району на контрольованій Україною частині області будуть із водою. 

Про це заявив глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. 

"Сьогодні перед обідом ремонтники змогли відновити розбиті обстрілами трансформатори та інше обладнання на насосній станції в Світличному (Попаснянський район). Зараз вода подається в центральну систему, до кінця дня вона з’явиться в Світличному та Нижньому, а завтра – в інших селах, що розташовані поблизу –  Тошківці, Чехіровому та Новотошківці", - повідомив Москаль. 

Паралельно з пуском станції відновили електроенергію у Світличному, яке забезпечується світлом із відремонтованого трансформатора.

Як відомо, в ніч на 28 червня бойовики завдали цілеспрямованого удару із системи залпового вогню "Град" по насосній станції , яка подає воду як на контрольовану Україною, так і на окуповану частини Луганської області. Населені пункти з контрольованого Україною боку лінії розмежування до завтра будуть забезпечені водою, натомість на окуповану частину області вода подаватися не буде.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування