Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Клюєва заявляє, що не говорив про лікування підзахисного

Вівторок, 9 червня 2015, 22:41

Адвокат народного депутата Сергія Клюєва Юрій Сухов заявляє, що не говорив про те, що його підзахисний зараз проходить лікування.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" у вівторок.

"Хтось від мого імені робить заяви про те, що Клюєв перебуває на лікарняному і лікується. Я абсолютно не робив таких заяв", - сказав Сухов.

Відповідаючи на запитання про місцезнаходження Клюєва, адвокат зазначив, що не уповноважений коментувати таку інформацію і "пов'язаний адвокатською таємницею".

Сухов підкреслив, що за законом Генеральна прокуратура не має права звертатися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, бо для його обрання необхідно спочатку отримати рішення Верховної Ради.

Він також вказав, що якщо 3 червня було дано згоду Верховної Ради на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, то повідомити його про підозру могли не раніше, ніж 8 червня. "Але чомусь 4 червня вже була підозра", - сказав адвокат.

Сухов також зазначив, що ніхто не мав права обмежувати свободу пересування Клюєва.

Він нагадав, що 5 червня мало бути ухвалено рішення Європейської комісії про накладення або зняття персональних санкцій з Клюєва.

"Природно, він, захищаючи свою позицію, хотів зустрітися з представниками Єврокомісії. Мало того, його в Австрії чекали адвокати. Стаття 55 Конституції дає право будь-кому захищатися, а його право захисту 3 червня було обмежено, оскільки йому не дали висловити свою позицію перед засіданням комісії", - зазначив адвокат.

Як відомо, у понеділок депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив, що слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке повинно було організувати подальший процес.

За словами Лещенка, "у понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їхній клієнт не втік, а на лікарняному - і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу. У підсумку, всі чекають кінця дня, з'явиться Клюєв у слідчого чи ні".

Водночас політик так і не з'явився на допит.

У вівторок генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура оголосила Клюєва в міжнародний розшук. Однак українське бюро Інтерполу поки не отримувало звернення від ГПУ.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування