Суд продовжив утримання Сенцова і Кольченка під вартою на півроку

П'ятниця, 10 липня 2015, 01:51

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбулося попереднє засідання, на якому українському режисерові Олегу Сенцову та обвинуваченому разом з ним Олександру Кольченку продовжили термін ув'язнення під вартою на півроку.

Про це розповіла виданню Медіазона адвокат Сенцова Ольга Чавдар.

"Минуло попереднє засідання, на якому обвинуваченим продовжили термін ув'язнення під вартою. За рішенням суду, вони залишаться під вартою ще на півроку, тобто до січня 2016 року", - розповіла адвокат.

Адвокат Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна клопотала про повернення справи в прокуратуру, але суддя відмовив у цьому.

Минуле засідання було закритим. Але далі розгляд справи по суті проходитиме у відкритому режимі. Однак при цьому адвокати підсудних не зможуть розголошувати ті дані з матеріалів справи, які вважаються держтаємницею. Наступне засідання розпочнеться 21 липня о 9.30. Очікується, що на ньому вже буде присутній перший адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

Нагадаємо: за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичне співтовариство, яке було структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії.

Сам Сенцов провину не визнає. Крім нього у цій справі заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні будуть давати свідчення на суді проти Сенцова і Кольченка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування