Коломойський нічого не чув про можливе призначення Чичваркіна

П'ятниця, 10 липня 2015, 12:58

Власник групи "Приват" Ігор Коломойський здивований інформацією про те, що Євгеній Чичваркин – один із кандидатів на посаду голови "Укрнафти".

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

"Я не знаю, як там міг з'явитися Чичваркін. Наскільки мені відомо, конкурсна комісія вчора визначилася з двома фіналістами, і Чичваркіна серед них немає. Там два англійці, які пройшли всі етапи конкурсного відбору – там їх було 6, тепер залишилося 2", - сказав він.

"Тому якщо з'явиться Чичваркін, то це порушення конкурсної процедури й потенційно зрив зборів акціонерів", - вважає Коломойський.

На уточнююче запитання, як він ставиться до кандидатури Чичваркіна, Коломойський відповів: "Він нафтою буде торгувати чи вином і трубками? Давайте вже тоді "Укрнафту" перейменуємо в "Гедеоннафту".

Раніше джерела в оточенні президента й у НАК "Нафтогаз Україна" повідомили "Українській правді", що бізнесмен Євген Чичваркін, який покинув 6 років тому Росію і переїхав до Лондона, – у числі претендентів на посаду голови "Укрнафти".

Сам Чичваркін підтвердив, що є така пропозиція, але рішення ще не прийнято.

Як відомо, на 17 липня призначено засідання наглядової ради "Укрнафти", для затвердження питань щодо зборів акціонерів 22 липня. Тоді можуть замінити директора компанії, ставленика Ігоря Коломойського - Пітера Ванхеке.

Вранці 10 липня у Києві троє невідомих побили Петра Столяра - одного з керівників "Нафтогазу України" та члена наглядової ради "Укрнафти" - прямо біля його дому.

9 липня новому главі "Укртранснафти" Роману Сидораку принесли поховальний вінок під двері квартири. Сидорак замінив на посаді голови "Укртранснафти" ставленика Коломойського - Олександра Лазорка.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...