Шокін просить позбавити посад суддів Царевич та Вовка

П'ятниця, 10 липня 2015, 21:29

Генпрокурор Віктор Шокін направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Слідчі вважають, що вказані судді можуть перешкоджати кримінальному провадженню, в яких вони є фігурантами, зокрема під виглядом необхідності розгляду судових справ уникати слідства і суду, а також мають можливість впливати на інших осіб, що можуть бути допитані під час розслідування", - йдеться у заяві.

Як відомо, 4 березня Верховна Рада абсолютною більшістю голосів зняла суддівський імунітет із Сергія Вовка, Оксани Царевич, Віктора Кицюка.

Суддям Царевич та Кицюку зокрема закидають завідомо неправосудні рішення проти учасників Автомайдану.

Царевич і Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якому звинувачували Тимошенко. Також Царевич разом із Сергієм Вовком та Ганною Медушевською входили до колегії суддів у першій справі Юрія Луценка.

11 березня Вінницький міський суд обрав запобіжним заходом для судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич особисті зобов'язання строком на 2 місяці з необхідністю носити електронний браслет.

2 липня стало відомо, що Царевич знову взялася вершити правосуддя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...