Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Житомирщині побили помічника нардепа. Розслідують за трьома статтями

Субота, 11 липня 2015, 11:47

На Житомирщині відкрито кримінальне провадження за фактом побиття місцевого журналіста - помічника народного депутата. 

Як повідомили в облуправлінні МВС, 10 липня у м. Олевськ троє невідомих напали на 26-річного місцевого жителя та побили його.

"Близько 21.00 до міліції надійшло повідомлення про побиття на вулиці місцевого журналіста, помічника народного депутата. За попередніми висновками медиків, у потерпілого  - закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана голови та перелом мізинця лівої руки. Чоловіка було доставлено до районної лікарні, але після отримання першої медичної допомоги від госпіталізації він відмовився", - зазначили в міліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події – ч.4 ст. 296 (Хуліганство), ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років.

Як стало відомо, потерпілий - місцевий журналіст і активіст Олександр Ніколайчук. Брав участь у розслідуваннях про незаконний видобуток бурштину на території регіону.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування