Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко відмовився від статусу "учасник АТО", який собі "не оформляв"

Неділя, 12 липня 2015, 16:48

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відмовляється від статусу учасника бойових дій, який собі  не оформлював, "автоматично одержав статус згідно із Законом".

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook 12 липня. 

"Справа, насправді, не у статусі, а в інформаційній кампанії, яку влада намагається розгорнути проти мене…Я нічого собі не оформляв, ... а автоматично одержав цей статус згідно із Законом. З перших днів агресії я ... працював над плануванням, розгортанням і координацією АТО, в тому числі і в зоні її проведення. Робив це у Луганську і Луганській області, під Донецьком і на Сарматі", - заявив Наливайченко. 

"Я відмовляюся від статусу учасника бойових дій, як ніколи не пришивав собі генеральських погонів і не приймав найсолодші посади", - додав він.

Також він повідомив, що "вже завтра оформить усі необхідні документи", щоб статус учасника АТО дали "бійцям, які загинули, втратили здоров’я і тепер їхні родичі мусять поневірятися по численних інстанціях".

Як відомо,  раніше представник Центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт заявив, що екс-голова СБУ має статус учасника АТО.

Наливайченко, який у студії на ток-шоу сидів поруч із Тандітом, не спростував цієї інформації, але й не відповів на запитання про те, скільки днів він провів у зоні конфлікту на Сході України.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що статус учасника АТО мають отримувати лише особи, безпосередньо задіяні у операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування