Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврогрупа пропонує тимчасово виключити Грецію з єврозони

Понеділок, 13 липня 2015, 01:42

Міністри фінансів Єврогрупи підготували лідерам країн єврозони проект документа по Греції, який передбачає різні варіанти рішень, у тому числі "тимчасовий вихід" країни з єврозони з можливим списанням боргів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на документ, який потрапив у розпорядження журналістів.

Документ містить довгий список умов, на яких Греція може отримати третю програму фінансової допомоги ЄС. Більшість з них, очевидно, вже погоджено з Афінами.

При цьому повідомляється, що документ містить різні формулювання, укладені в квадратні дужки. Це означає, що вибір варіантів залежить від політичного рішення присутніх в залі глав держав і урядів.

Перший варіант, запропонований лідерам країн єврозони, складений на випадок прийняття рішення приступити до переговорів про програму фінансової допомоги. Другий варіант говорить: "У разі, якщо угоди не буде досягнуто, Греція повинно буде запропоновано провести швидкі переговори про тайм-аут з єврозони з можливою реструктуризацією боргу".

У документі, який показує, що Греція пройшла великий шлях назустріч вимогам кредиторів, йдеться, що країні для відновлення фінансової стабільності, можливо, буде потрібно від 82 до 86 млрд. євро.

Єврогрупа пропонує міжнародним інститутам розглянути можливість скорочення цієї суми за рахунок податкових заходів та приватизації держактивів.

Раніше повідомлялося, що Єврогрупа вимагатиме від Греції додаткових реформ.

У свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти угоди з Грецією за будь-якою ціну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування