Бойовики ведуть війну "малих груп" і намагаються проникнути в тили - ІС

Понеділок, 13 липня 2015, 09:59

Бойовики на Донбасі продовжують використовувати заборонену зброю, на низці ділянок лінії розмежування йде війна "малих груп", бойовики мінують місцевість і ведуть розвідку.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 13 липня.

За його даними, у районі Донецького аеропорту, н.п. Піски, Авдіївка, Опитне, на північ від Горлівки обстріли бойовиків "набули перманентного характеру". Вони використовують і 120-мм міномети, і 122-мм артилерійські системи, і іноді 152-мм артилерію.

У районі північніше Авдіївки (між трасами Н20 і М04) бойовики постійно намагаються проникнути в тактичний тил сил АТО.

Аналогічні спроби піхотні групи бойовики чинять північніше Верхньоторецького, по рубежу Троїцьке – Новгородське – Ленінське. "Під прикриттям інтенсивного мінометно-стрілецького вогню групи бойовиків, використовуючи "зеленку", зближаються з позиціями сил АТО з метою проникнення в їхній тил, або ж відкривають вогонь із близької дистанції", - пише Тимчук.

Південніше Авдіївки (Опитне, Водяне) зафіксовано бронегрупу бойовиків (3 танки й 2 БМП-2), друга бронегрупа (2 танки й 2 БТР-80) оперує в районі Пісків. Їхня тактика: завдавати швидкі удари – і відходити під прикриттям.

Південніше Донецька, у районі Старогнатівки, зафіксовано обстріли зі 152-мм артилерії. Південніше Павлополя бойовики вели обстріли зі стрілецької зброї.

Залишається напруженою ситуація на Світлодарському плацдармі. У районі Первомайськ – Кіровськ – Стаханів розгорнуто близько 2-х "мотострілкових батальйонів" і щонайменше 2 танкових роти, які ведуть бойові дії й провокації в районі від Луганського до Золотого й Катеринівки, включаючи район Попасній.

Також у даному районі зафіксовано появу артилерійської групи бойовиків (позиції - у районі Ломоватки), що має на озброєнні артилерійські гармати калібру 152 мм (гаубиці "Мста-Б" чи САУ 2С3 "Акація"). Упродовж доби дана артгрупа неодноразово завдавала удари в районі Попасної, Луганського й Світлодарська.

У районі н.п. Кримське, Трьохізбенка, Новотошківка, Сокольники бойовики застосовують реактивну артилерію – установки 9П132 "Град-П" (Партизан). Також там передислокували підрозділ установок "Град". Також за останню добу на даній ділянці бойовики застосували 120-мм міномети й автоматичні гранатомети АГС-17.

Перестрілки на ділянці від Новотошківки (б\п №29) до Кримського й Сокольників, так само, як і на північний захід від Донецька, набувають фактично перманентного характеру.

При цьому в Петровському районі Донецька проходить ротація підрозділів бойовиків. З напрямку Красногорівки й Пісків у центр міста виведено 5 танків, 2 БМП-2, 1 БМП-1.

У Горлівку перекинуто артпідрозділ (батарея) 122-мм гаубиць Д-30 – за допомогою армійських "Уралів" з напрямку Єнакієвого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News