Керівників правоохоронних органів кличуть в Раду, Самопоміч хоче звільнити

Понеділок, 13 липня 2015, 12:30

Фракція "Батьківщина" вимагає створення ТСК щодо подій в Мукачевому і оприлюднення звіту комісії до поточної п’ятниці.

Про це заявила на погоджувальній раді лідер фракції Юлія Тимошенко.

Вона висловила сумнів з приводу того, що правоохоронні органи проведуть об’єктивне розслідування інциденту, "оскільки сьогодні зрозуміло, що вони працюють єдиним конгломератом з контрабандистами і корупціонерами".

"Вони – учасники цих процесів, а тому я пропоную негайно створити тимчасову слідчу комісію в парламенті, надати туди по дві найдосвідченіші людини з кожної фракції а також незалежних депутатів, які не були інтегровані в цей конфлікт, і треба до п’ятниці оголосити результати країні і поставити кадрове питання щодо керівництва силових структур", - сказала Тимошенко.

"Треба з'ясувати, хто кришує контрабанду", - додала вона.

Тимошенко також запропонувала відсторонити місцевих керівників силових відомств від виконання обов’язків на час розслідування.

"А крім того, зрозуміло, що контрабанда є наслідком неправильної акцизної політики уряду. Якщо цигарки зараз коштують до 1 євро, а в Євросоюзі від 4 до7, то треба негайно вводити потрібні акцизи", - зазначила вона.

У свою чергу депутат Віктор Бондар заявив, що група "Відродження" вимагає звіту керівників правоохоронних органів по Мукачевому по подіях вже у вівторок

У свою чергу лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що про необхідність відставки керівників силових структур.

"Ми вимагаємо зміни і Генпрокурора, і міністра внутрішніх справ, і голови СБУ", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування