Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Жодна політична сила не повинна мати озброєних осередків

Понеділок, 13 липня 2015, 19:14

Президент Петро Порошенко заявляє, що жодна політична сила не повинна мати жодних озброєних осередків.

Про це він сказав на засіданні Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорювалася ситуація у зоні проведення антитерористичної операції, а також ситуація, що склалася у зв’язку з бандитськими діями у Мукачевому.

Начальник Генштабу Віктор Муженко доповів про складну обстановку, що склалася у зоні АТО, де фіксуються нарощування та перегрупування сил противника на потенційно небезпечних напрямках.

Порошенко зазначив, що зростання напруги на лінії зіткнення на Донбасі дивним чином синхронізувалось зі спробою дестабілізувати ситуацію у глибокому тилу, за тисячу кілометрів від фронту, де з’явилися люди з важким озброєнням.

Президент наголосив на тому, що під час війни намагання дестабілізувати ситуацію є потужним ударом по обороні країни, обороноздатності держави, і влада цього не допустить.

"Це дискредитація справжніх патріотів України. Жодна політична сила не повинна і не буде мати жодних озброєних осередків. Жодна політична організація не має права обзаводитися банальними кримінальними угрупуваннями", – заявив Порошенко.

Глава держави підкреслив, що МВС, СБУ та інші правоохоронні органи мають виконати свій обов’язок та роззброїти всі незаконні збройні формування.

Порошенко наголосив, що події у Мукачевому продемонстрували низку назрілих проблемних питань, які потребують негайного вирішення. "Мусимо розплутати клубок застарілих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію тощо. Картина того, що зараз там відбувається, не чорно-біла. Вона просто вражаюче чорна", – підкреслив він.

Президент наголосив, що сутністю конфлікту в Мукачевому є перерозподіл потоків контрабанди. Він заявив, що вимагає рішучих дій від правоохоронних органів у боротьбі з контрабандою.

"Має бути жорстке і принципове розслідування щодо всіх, хто до цього причетний. Обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність. Не допоможуть ні депутатські мандати, ні зв’язки у владі", – підкреслив Порошенко. Глава держави дав доручення зробити кадрові висновки в регіоні за результатами розслідування.

"Контрабанда не є суто закарпатською проблемою. Тільки ми почали затискати гайки – одразу вся ця нечисть повистрибувала. Контрабандисти Закарпаття кинули виклик усій Україні. Я хочу заявити – ми цей виклик приймаємо", – додав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування