Інтенсивність обстрілів з боку бойовиків наростає - Тимчук

Вівторок, 14 липня 2015, 09:18

Інтенсивність обстрілів з боку бойовиків на Донбасі наростає, різко зросла їхня активність на ділянці між Ясинуватою та Горлівкою.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 14 липня в Facebook.

Бойовики продовжують використовувати важке озброєння (122-мм і 152-мм артилерії, бронетехніки, 120-мм мінометів) і активно вести розвідку на низці ділянок - крім спроб масової інфільтрації ДРГ у тактичний тил сил АТО, активно використовують оптико-електронні засоби, БПЛА й засоби РТР.

У районі Верхньоторецького бойовики застосували 122-мм артилерію, намагаючись дістати передові позиції сил АТО.

Авдіївку обстрілювали зі 122-мм ствольної артилерії та зі 120-мм мінометів. Основну частину ударів завдали по житлових кварталах, пише Тимчук.

Перманентно обстрілюють Піски, Опитне, район Донецького аеропорту. Там бойовики використовували в основному стрілецьке озброєння й автоматичні гранатомети АГС-17, однак застосовували й 120-мм мінометів, зенітні установки ЗУ-23-2, танкові гармати.

У районі Мар’їнки оперують снайпери й групи "спецназу армії ДНР", укомплектованого місцевими бойовиками, підготовленими інструкторами ЗС РФ, пише Тимчук.

"Різко зросла активність формувань російсько-терористичних військ на сусідній ділянці – від Ясинуватої (включаючи Пантелеймонівку), до Майорського авторинку (Горлівка)", - повідомляє він.

У тій смузі працювали 2 артилерійські групи бойовиків (22-24 гармати ствольної артилерії, з них 8 – калібру 152-мм). Також там діють 2 тактичні групи із бронетехнікою (близько 30 танків і до 20 ББМ в обох групах). Одна з даних т.г. оперує у районі Ясинуватої, друга - західніше Горлівки.

На ділянці Волноваха – Гранітне – Старогнатівка бойовики продовжують мінометні обстріли й збройні провокації. Біля переднього краю мобільні мінометні групи завдають не більше 10 ударів з однієї позиції, після чого оперативно змінюють позиції.

По рубежу Мосьпине – Старобешеве – Комсомольське розгорнули 3-батальйонну "бригаду" бойовиків, "основна частина особового складу "бригади" – найманці із громадян РФ".

На Приморському напрямку, у районі Широкиного, бойовики намагалися спровокувати українських військових на відкриття вогню, ведучи снайперський вогонь.

Тривають обстріли в районі Світлодарського плацдарму. У районі Луганського бойовики кілька разів били зі 120-мм мінометів і АГС-17, активно використовували також стрілецьку зброю й крупнокаліберні кулемети. У тактичному тилу бойовиків на тій ділянці перекинули танки (до танкової роти).

Бойовики завдали удари із РСЗО БМ-21 "Град" (4 установки) по району в чотирикутнику Красногорівка – Зоряне – Галицинівка – Невельське.

У районі н.п. Кримське, Новотошківка, Трьохізбенка, Сокольники бойовики завдають удари з АГС-17 і "Град-П" (Партизан) з боку Слов’яносербська й Бахмутськоїтраси.

У районі Станиці Луганської стріляли з боку "укріпрайону" бойовиків під Миколаєвкою – зі 120-мм міномети, крупнокаліберних кулеметів, АГС-17.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...