Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН почала обговорення проекту резолюції по трибуналу щодо Боїнга

Середа, 15 липня 2015, 01:44

У Раді Безпеки ООН почалося обговорення проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за крах Боїнга "Малайзійських авіаліній".

Про це повідомив прес-секретар постійного представництва РФ при ООН Олексій Зайцев, передає ТАСС.

"Делегація Малайзії внесла проект резолюції по створенню трибуналу по Boeing. Почалися консультації на рівні експертів, але дати голосування поки не призначено", - заявив він.

Проект резолюції, а також статут пропонованого трибуналу був поширений серед делегацій країн-членів РБ ООН минулого тижня.

У проекті резолюції стверджується, що створення трибуналу по рейсу MH17 служитиме "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу забезпечення відповідальності" за авіакатастрофу.

Згідно з документом, всі країни-члени ООН повинні повною мірою співпрацювати з трибуналом.

Як відомо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі Боїнга. 

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландівпро катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...