Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Є тенденція до ескалації протистояння на Донбасі - Тимчук

Середа, 15 липня 2015, 10:09

Ситуація в зоні АТО загострюється, є тенденція до ескалації збройного протистояння, констатують у групі "Інформаційний спротив".

Інтенсивність і щільність обстрілів із боку бойовиків наростають, пише координатор ІС Дмитро Тимчук вранці 15 липня у Facebook.

"Бойовики продовжують активно використовувати важке озброєння (120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерію й бронетехніку) для обстрілів як позицій і опорних пунктів українських військ, так і населених пунктів, які перебувають під їхнім контролем", - пише він.

Одразу на декількох ділянках лінії розмежування сторін супротивники України ведуть розвідку бойових порядків українських військ, намагаючись проникнути в їхній тактичний тил, в окремих випадках вступаючи в бої силами дрібних піхотних груп.

На декількох ділянках лінії розмежування сторін бойовики намагаються розв'язати "снайперську війну", щоб захопити й утримати вогневу ініціативу там.

Упродовж доби бойовики неодноразово відкривали вогонь зі 152-мм і 122-мм артилерії, а також 82-мм і 120-мм мінометів по позиціях і опорних пунктах сил АТО по рубежу Піски – Опитне – Водяне – Авдіївка. Кілька вогневих ударів завдали безпосередньо по Авдіївці й Водяному.

У Пісках приватний сектор фактично перетворено на руїни, обстріли тривають.

Північніше Авдіївки (між Новгородським і Новоселівкою) упродовж доби невеликі піхотні групи бойовиків неодноразово намагалися зблизитися з передовими позиціями сил АТО, але ті вогнем у відповідь змусили їх повернувся на вихідний рубіж.

Північніше Пісків 2 танки й 3 БТР-80 бойовиків під прикриттям мінометів вийшли на замасковані вогневі позиції – і обидва танки відкрили вогонь осколково-фугасними й бронебійними підкаліберними снарядами, при цьому з БТРів стріляли, щоб не дати силам АТО прицільно застосувати протитанкові засоби. Після обстрілу бронегрупа відійшла на вихідний рубіж.

Пізніше аналогічні дії ця ж бронегрупа бойовиків здійснила біля Опитнго.

Бойовики неодноразово відкривали вогонь зі 122-мм ствольної артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів по позиціях сил АТО поблизу Троїцького, Новоселівки, Новгородського.

У районі Мар’їнки, Широкиного, Щастя, Кримського діють одразу декілька професійно підготовлених снайперських груп бойовиків.

У районі Старогнатівки бойовики кілька разів відкривали вогонь із "зеленки" на "нейтральній смузі" – в основному, зі стрілецької зброї, часом – із гранатометів АГС-17 і 82-мм мінометів.

У районі Луганського й Миронівського бойовики вели вогонь зі 120-мм мінометів і 82-мм мінометів одразу по декількох позиціях сил АТО, також зі 125-мм гармат танка (з великої дистанції). Так бойовики прикривають ротацію на передовий, уважають в ІС.

У районі Кримського, Сокольників, Щастя й Станиці Луганської бойовики вели в основному "турбуючий вогонь", намагаючись викликати вогонь у відповідь. У районі Щастя бойовики відкривали вогонь зі 30-мм автоматичної гармати БМП-2.

Неодноразово в "зеленку" висувалися спостерігачі бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...