ГПУ повідомила про арешт трьох із чотирьох затриманих членів "ПС"

Середа, 15 липня 2015, 23:07

Генпрокуратура України повідомляє про арешт трьох із чотирьох затриманих раніше членів "Правого сектора".

Як повідомляє в середу ввечері прес-служба ГПУ з посиланням на начальника управління з розслідування особливо важливих справ Володимира Гаврилюка, "наразі щодо трьох осіб (членів "Правого сектора") судом задоволено клопотання слідчих і обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави, з приводу однієї людини зараз клопотання розглядається".

Раніше "Правий сектор" на своєму сайті повідомив, що Печерський райсуд Києва застосував запобіжний захід - утримання під вартою до 11 вересня - стосовно двох членів "ПС".

При цьому в "Правому секторі" зазначають, що від представника організації приховали час засідання "і не допустили наших адвокатів". У свою чергу, адвокати готують апеляцію.

Як наголошується в повідомленні, заарештовані звинувачуються за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) та ч.2 ст.258 (теракт за попередньою змовою групою осіб, або якщо він призвів до заподіяння значної майнової шкоди чи інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Як відомо, під час слідчих дій за фактом подій у Мукачевому правоохоронці затримали чотирьох осіб в камуфляжному одязі, який мав розпізнавальні знаки руху "Правий сектор". Двоє з них з пораненнями знаходяться в лікувальному закладі. Всім затриманим було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

14 липня всім чотирьом затриманим повідомили про те, що вони підозрюються в участі у злочинній організації та скоєнні терактів, і Генпрокуратура підготувала звернення до суду про те, щоб їм було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування