Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відхилив позови активістів до уряду щодо відбору кандидатів до НАЗК

Четвер, 16 липня 2015, 07:00

Окружний адміністративний суд Києва не задовольнив 15 липня жодної з позовних вимог громадської організації "Transparency International Україна" до уряду України, що стосувалися складу конкурсної комісії для відбору кандидатів до складу Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На думку юриста "Transparency International Україна" Софії Ковач, головуючий суддя Володимир Келеберда не дослідив матеріали справи належним чином.

Тим часом Роман Греба, уповноважена особа секретаріату Кабінету міністрів, заявив: "На мою думку, це є спроба затягнути розгляд справи, і представники позивача не орієнтуються у визначеннях правових дефініцій. У мене є ґрунтовні юридичні зауваження до самого обґрунтування позовних вимог, я вважаю, що вони безпідставні".

Один із позовів організації до уряду містив вимогу скасувати розпорядження Кабінету міністрів про затвердження складу конкурсної комісії для відбору кандидатів до складу Національного агентства з питань запобігання корупції. Організація оскаржила це розпорядження, бо в ньому було затверджено 7 осіб, тоді як закон "Про запобігання корупції" вимагає, щоб до складу комісії входило 8 осіб.

Друга позовна вимога стосувалася повторного проведення ініціативних зборів для відбору представників від громадських організацій до складу конкурсної комісії.

За словами юристів "Transparency International Україна", ініціативні збори, що відбулися 17 травня, пройшли з порушеннями вимог закону "Про запобігання корупції", а саме статті 5, яка передбачає, що до участі в ініціативних зборах допускаються громадські організації, які мають досвід роботи у сфері запобігання корупції не менше від 1 року.

Незважаючи на це, уповноважена особа Кабміну Роман Греба не провів перевірку громадських організацій на предмет кваліфікаційних вимог, які передбачені законом, заявили у "Transparency International Україна".

Раніше Українська правда повідомляла, що РПР та інші громадські організації та ініціативи вимагають від Яценюка змінити уповноважену особу від Кабінету Міністрів та провести нові вибори громадської частини конкурсної комісії з обрання членів НАЗК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...