Розслідування MH17 може закінчитись звинуваченнями у військових злочинах

Четвер, 16 липня 2015, 13:16

У результаті розслідування катастрофи малайзійського лайнера у липні минулого року причетним можуть бути висунуті звинувачення у військових злочинах.

Про це у інтерв'ю британському The Telegraph заявив прес-секретар Генпрокуратури Нідерландів Вім де Бруін.

За його словами, доповідь за результатами розслідування катастрофи буде опублікований в жовтні і детально опише картину трагедії.

"Ми не очікували, що просунемося так далеко. Будуть звинувачення у вбивстві і, можливо, звинувачення у військових злочинах", – сказав він.

Як відомо, у середу CNN повідомила, що попередній звіт нідерландських експертів, які протягом року розслідували катастрофу, звинувачує у її здійсненні бойовиків. У документі йдеться, що літак був збитий російською ракетою з території, контрольованої сепаратистами.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландівпро катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

У свою чергу 18 сімей родичів жертв катастрофи подали в суд по цій справі на колишнього лідера донецьких бойовиків Ігоря Гіркіна. Вони також заявили, що Гіркін діяв за дорученням Кремля.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування