Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко попросив у депутатів конкретних кроків, а не віршів і пісень

Четвер, 16 липня 2015, 14:00

Президент Петро Порошенко закликав депутатів підтримати внесення змін до Конституції.

Про це він заявив у Верховній Раді перед голосуванням за внесення в порядок денний проекту змін до Конституції щодо децентралізації і направлення його на висновок до Конституційного Суду.

Президент критично відреагував на попередні виступи деяких депутатів, під час яких ті пафосно цитували вірші та співали Гімн України у присутності закордонних гостей та керівництва держави.

Зокрема, лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк сипав цитатами і алюзіями, лідер Радикальної партії Олег Ляшко вправлявся у цитуванні і під кінець виступу заспівав Гімн України, а коли час його виступу завершився – вся зала доспівала славень. Вони виступали проти запропонованого законопроекту. А прем’єр Арсеній Яценюк підтримав його і теж завершив промову цитатою.

"Сьогодні за нами дивиться весь світ, шановні політики – відповідальні і не дуже. Дорогі мої, я знаю багато патріотичних віршів і пісень. Моя дружина каже, що я добре їх вмію співати", - сказав президент під аплодисменти зали.

"Але країна зараз чекає не віршів, не пісень, і не тільки виконання Гімну, країна чекає конкретних кроків, які сьогодні – не завтра і не післязавтра – має зробити український парламент, продемонструвавши єдність українських політичних сил, Верховної Ради, українського суспільства і народу. І сьогодні в цьому залі, зараз, ви маєте це продемонструвати", - заявив Порошенко.

Порошенко у Верховній Раді 16 липня. Фото Михайла Палінчака, прес-служба президента

"Перемогти і повернути окупований Донбас в Україну ми зможемо виключно політико-дипломатичним шляхом – тут я підтримую голову моєї фракції Юрія Луценка", - додав він.

Однак президент озвучив "дуже важливий коментар".

"Дорогі мої, хто зараз хоче звинуватити Європу, Сполучені Штати (за те), що вони мовчали, що вони нічого не робили, що вони зрадили – це те, що потрібно зараз агресору: розколоти світову єдність, яка об’єдналася навколо України! І український парламент ніколи цього зробити вам не дозволить, я впевнений", - заявив він.

"Якщо зараз ви спробуєте включити уяву і змалювати картину, яка була б ситуація, якби Європа і Штати дійсно мовчали цей рік – подивилися б, де би зараз були російські війська і де була б Україна. Більш безвідповідальної позиції в цьому залі важко собі уявити", - сказав Порошенко.

Порошенко у Верховній Раді

"Тільки потужна світова солідарність, тільки відповідальність України до виконання взятих на себе зобов’язань, тільки рішучі реформи – в тому числі, і в парламенті, тільки боротьба з корупцією, тільки побудова незалежної судової гілки влади, створення інвестиційного клімату і зміни до Конституції з децентралізацією як ключовим елементром реформ дозволять нам зберегти нам нашу рідну неньку Україну", - вважає він.

"І от зараз давайте заспіваємо Гімн: "Ще не вмерла України ні слава, ні воля…", - закликав президент і заспівав.

Порошенко у Верховній Раді співає Гімн України

Після виконання Гімну України зі всією залою він сказав: "Слава Україні! І з Богом – за голосування за зміни до Конституції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування