Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ вважають, що в Мукачевому був не теракт, а розбірки контрабандистів

Четвер, 16 липня 2015, 16:46

В СБУ вважають основними версіями подій в Мукачевому не теракт, а конфлікт навколо контрабанди та можливої участі правоохоронців у ній.

Про це заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук на брифінгу в четвер в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, слід розглядати кілька версій.

"Перша - це конфлікт, пов'язаний з незаконним переміщенням товарів через митну територію України. Я вбачаю в цьому, насамперед, певний конфлікт, тому що ці люди з одного боку кришували цей процес, з іншого - мені здається, у людей були якісь інші бажання, вони вірили в те, що це можна виправити (побороти контрабанду – ред.) іншим шляхом, але шлях вони вибрали не зовсім законний", - сказав він.

За словами Остафійчука, друга версія, яку слід перевірити - "це причетність правоохоронців до цих усіх подій, зокрема - місцевих".

Він вважає, що зараз "говорити про теракт необґрунтовано і недоцільно".

"Що стосується версії терористичного акту, то я вважаю, що на момент відкриття провадження і внесення до реєстру ознаки цього злочину були, але на сьогодні мотиви, які є безумовною ознакою цього злочину, відсутні", - сказав начальник ГСУ СБУ.

Як відомо, після кривавих подій в Мукачевому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статями "створення злочинного угрупування" та "теракт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування