Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США підтримують підходи України до врегулювання конфлікту на Донбасі

Четвер, 16 липня 2015, 23:26

Президент Петро Порошенко сподівається, що США й далі допомагатимуть в деескалації ситуації на Донбасі, а також у питанні звільнення усіх заручників.

Про це він сказав під час зустрічі з помічником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, яка перебуває з візитом в Україні.

Глава держави наголосив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості і робить все можливе для їх належної імплементації.

Він висловив сподівання, що США й надалі сприятимуть деескалації ситуації на Донбасі, а також вирішенню таких нагальних питань, як повне припинення вогню з боку бойовиків, відведення важкого озброєння, забезпечення належного міжнародного моніторингу, звільнення усіх заручників, в тому числі українських громадян, які незаконно утримуються в Росії, вільний доступ міжнародної гуманітарної допомоги до постраждалих регіонів,

Співрозмовники обговорили хід конституційної реформи в Україні в частині децентралізації.

Помічник Державного секретаря привітала президента України з успішним голосуванням Верховної Ради за направлення законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади до Конституційного Суду.

Вікторія Нуланд підтвердила, що США підтримують підходи України до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі та надавати необхідну допомогу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування