Бойовики стріляють тоді, коли менше шансів, що їх застукає ОБСЄ

П'ятниця, 17 липня 2015, 08:55

Бойовики проявляють основну активність у вечірній і нічний час, щоб представники ОБСЄ не зафіксували порушення ними мінських домовленостей.

За даними групи "Інформаційний спротив", до 2/3 обстрілів відбуваються ввечері-вночі, коли патрулі ОБСЄ фактично не здійснюються, пише Дмитро Тимчук.

За останню добу бойовики використовували важке озброєння – артилерію калібром понад 100 мм, 120-мм міномети і бронетехніку.

Одночасно спостерігається ескалація диверсійно-терористичної діяльності ("малої війни") бойовиків у тактичних і оперативно-тактичних тилах сил АТО.

"За останню добу зафіксовано виконання бойових завдань у тилах українських військ одразу декількома ДРГ супротивника (основна частина – підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ). Зокрема, ДРГ бойовиків активно мінують місцевість, "полюють" на поодиноких військовослужбовців українських військ, а також на транспорт постачання, що пересувається без бойової охорони", - пише Тимчук.

На захід від Донецька (по рубежу Мар’їнка – Красногрівка – Піски – Опитне – Авдіївка – Шуми) бойовики продовжують перманентно обстрілювати з різного озброєння, також активно використовуючи бронетанкову техніку.

У районі Опитного бойовики вели вогонь зі 120-мм мінометів, ближче до Авдіївке – зі 122-мм артилерії. У районі Красногрівки й Пісків фіксувалися обстріли з танків і ЗУ-23-2 бойовиків.

У районі Мар’їнки й Красногорівки (цегельний завод) продовжують діяти снайперські групи супротивника, які ведуть вогонь по позиціях сил АТО з "зеленки".

На Приморському напрямку (у районі Широкиного й між Гнутовим і Талаківкою) бойовики застосовували стрілецьку зброю, а також 82-мм міномети.

У районі міста Щастя (Луганська область) бойовики продовжують збройні провокації й спонтанні обстріли, а також спроби масового засилання ДРГ у тил українських військ. На тій ділянці бойовики для обстрілів і "вогневого прикриття" інфільтрації ДРГ активно використовують автоматичні гранатомети АГС-17.

По Новотошківці та Кримському бойовики неодноразово завдавали вогневі удари зі 122-мм артилерії (головним чином намагаючись уразити опорні пункти сил АТО).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...