Гайдар розповіла про свої завдання на Одещині

Субота, 18 липня 2015, 10:12

Російський опозиційний політик Марія Гайдар, яка може стати віце-губернатором Одеської області, озвучила головні напрямки діяльності у регіоні. 

В інтерв'ю виданню КоммерсантЪ Гайдар повідомила, що головна проблема регіону - корупція, а одне з основних завдань - розвиток туризму.

"Головна проблема - це корупція. ... Тут є порт,  митниця, дорога, якою з цього порту можна вивозити товари. І на кожному етапі є страшна корупція, яка всім заважає. Є вона і на побутовому рівні: від отримання довідки до чого завгодно", - зазначила вона.

Також, за словами Гайдар, у зв'язку зі скороченням і переформуванням департаментів в ОДА "буде створено агентство, через яке можна набирати фахівців".

"Другий блок - вибудовування співпраці із західними організаціями, які хочуть працювати і давати гроші, допомагати і сиротам, і вкладати в відкритість держструктур. ... Крім цього є великі проблеми з бюджетом, який в основному буде спрямований на будівництво доріг. Разом з тим необхідний план реформ у соціальній сфері", - повідомила Гайдар.

Крім цього, за її словами, одне з основних завдань - розвиток туризму.

"Потік туристів сильно впав. ... Є регіон Бессарабія, до якого немає прямої дороги з Одеської області, і зараз всі зусилля будуть спрямовані на те, щоб таку дорогу побудувати", - зазначила вона.

Також Гайдар повідомила, що вперше поспілкувалася з головою ОДА Михайлом Саакашвілі близько трьох тижнів тому.

"Тут не було довгих переговорів. У якийсь момент, коли я приїхала і Михайло висловив свій інтерес до спільної роботи, то побачила, що вони збираються робити, а головне, своє місце в цій команді. План - швидко показати результат. .. Михайло озвучив, що я буду віце-губернатором, але посада тут не так важлива. Все побудовано за принципом команди: хтось працює як волонтер, хтось як радник, але все розподіляються по проектам, сферам відповідальності. Завдання команди полягає у взаємній підтримці", - пояснила Гайдар.

В связи с появлением большого количества вопросов в соцсетях, я хочу еще раз озвучить свою позицию: Я всегда была за тер...

Posted by Мария Гайдар on 18 Июль 2015 г.

Як відомо, 17 липня стало відомо, що Михайло Саакашвілі просить президента Порошенка надати громадянці РФ Марії Гайдар українське громадянство для призначення її на посаду свого заступника.

Марія Гайдар є дочкою російського політика та реформатора Єгора Гайдара, займалась політикою та займала опозиційну позицію в Росії. У 2009-2011 роках Гайдар була заступником голови уряду Кіровської області РФ з питань охорони здоров'я і соціального розвитку. Останнім часом працювала журналісткою радіо "Ехо Москви".

КоммерсантЪ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування