Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Ніякого "особливого статусу", зміни до Конституції ухвалять восени

Неділя, 19 липня 2015, 10:35

Президент Петро Порошенко заявив, що докладе усіх зусиль, щоб зміни до  Конституції були ухвалені у Верховній Раді вже восени. 

Про це президент заявив у своєму зверненні щодо проекту змін до Конституції.

"Проти змін ополчилися Росія та її маріонетки з так званих ДНР та ЛНР. ... Це має зняти всі побоювання тих фракцій парламенту, які приєдналися до гурту критиків змін до Конституції. Докладу всіх зусиль, щоб до остаточного голосування за зміни восени переконати цих депутатів підтримати їх", - зазначив президент. 

Він підкреслив, що ані в законі, ані в проекті змін до Конституції "нема й бути не може ніякого особливого статусу для тих районів" (окупованих районів Донбасу).

"І словом не йдеться про особливий статус для Донбасу. Натомість, і на Донбасі, і в усіх регіонах України місцеві громади отримають значно більше повноважень і можливостей", - зазначив Порошенко. 

Говорячи про децентралізацію влади, яку передбачають зміни до Конституції, президент зазначив: "Децентралізації не буде в таких сферах, як оборона, зовнішня політика та національна безпека, права людини та громадянина".

"Президент, Конституційний суд та Верховна Рада отримають спільне право призупиняти повноваження тих Рад, які, не дай Боже, почнуть ухвалювати сепаратистські рішення", - зауважив Порошенко. 

"Той, хто виступає за децентралізацію без такого вкрай важливого запобіжника, по суті пропонує федералізацію! А Україна була, є й буде унітарною державою", - підсумував він.

Як відомо, 16 липня Верховна Рада  у присутності президента, уряду і міжнародних гостей депутати проголосували постанову про включення до порядку денного проекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади і про його направлення до КС.

За проголосували 288 депутатів, проти висловились 58 нардепів.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування