Яценюк: Ми починаємо прозору приватизацію. Потрібні якісні інвестори, а не екс-олігархи

Неділя, 19 липня 2015, 18:27

Україна починає процес прозорої і чесної приватизації.

Про це 19 липня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк. 

"Ми починаємо прозору і чесну приватизацію, і тому хочемо, щоб  в ній брали участь виключно якісні іноземні інвестори, а не колишні українські олігархи", - заявив він.

"Треба відверто сказати, що сьогодні державний сектор економіки корумпований, і для того, щоб побороти корупцію, сюди треба завести нових якісних іноземних фахівців  з їхнім знанням, досвідом і грошима. Щоб створити додаткові робочі місця, посилити економіку, торгувати як всередині країни, так і назовні (на зовнішні ринки)", - заявив Яценюк. 

Говорячи про напрямки інвестицій в Україну, Яценюк нагадав, що в ході візитів в США і Канаду були досягнуті певні домовленості.

"У ході візиту в США ми домовилися, що одна з найбільших світових компаній - Cargil - побудує новий (LNG) термінал. І інвестиції складуть близько 100 млн доларів, це десятки тисяч робочих місць", - зазначив Яценюк.

"Аграрний сектор. Україна - ключовий гравець на світовому ринку продовольства, а разом з США і Канадою ми можемо разом визначати світову продовольчу політику. Щоб українське село було конкурентним, нам потрібна нова техніка і технології. Для цього з американськими партнерами ми проводимо переговори, щоб через "довгі" й дешеві кредити аграрний сектор отримав нову якісну американську техніку", - зазначив прем'єр.

"Потім ми перейдемо до того, щоб створювати в Україні заводи з виробництва такої техніки вже українцями", - додав він.

При цьому він зазначив, що високі технології та українські програмісти, які посідають одні з перших місць у світі, є ще однією сферою інвестицій в Україну. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування