У Путіна захотіли, аби Порошенко погодив децентралізацію з бойовиками

Четвер, 2 липня 2015, 13:11

Прес-секретар президента РФ Путіна Дмитро Пєсков слідом за лідером терористів на Донбасі висловив невдоволення тим, що Київ не проводить переговори з бойовиками щодо децентралізації.

Про це він заявив у четвер журналістам, передає Інтерфакс-Україна.

"Наскільки я розумію, яких-небудь контактів між Києвом і представниками Донбасу тут так і не було і, безумовно, підготовка таких законопроектів без урахування думки представників Донбасу навряд чи може йти в руслі виконання Мінських домовленостей", - сказав він.

Пєсков вважає, що таким чином Київ не виконує Мінські домовленості.

"Москва як гарант Мінських домовленостей, як їх підписант неодноразово і на різних рівнях висловлювала свою глибоку стурбованість у зв'язку з тим, що з боку Києва ці домовленості не виконуються", - сказав він.

"Немає потреби в яких-небудь трактуваннях. Є гостра потреба в прочитанні того, що було підписано, з чого випливає, що, на жаль, вони не виконуються Києвом", - додав прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, у четвер ватажок окупованих районів Донецької області Олександр Захарченко заявив, що збирається провести місцеві вибори 18 жовтня.

Він вважає, що Київ вийшов з Мінського процесу, у зв'язку з тим, що вносяться нові поправки в Конституцію України, однак їх не погоджують з бойовиками.

Як відомо, пункт 11 Комплексу заходів з виконання Мінських угод передбачає проведення конституційної реформи в Україні з набуттям чинності до кінця 2015 року нової Конституції, яка передбачає в якості ключового елемента децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених з представниками цих районів ). Однак це передбачено після виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців з території України під спостереженням ОБСЄ та роззброєння всіх незаконних груп. Останнє так і не було виконано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...