Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДФС вимагає обговорити мільярдні борги "Укрнафти" на загальних зборах

Понеділок, 20 липня 2015, 11:38

Державна фіскальна служба звернулася до міністра енергетики Володимира Демчишина з проханням включити у порядок денний загальних зборів акціонерів "Укрнафти" питання про погашення боргів за користування надрами за 2014-15 роки.

Відповідний лист є у розпорядженні "Української правди".

Згідно з документом, раніше "Укрнафті" дали час до кінця липня на погашення цього боргу у розмірі понад 5 млрд гривень, однак компанія оскаржила це зобов'язання у суді, а також заявила, що питання про цей борг не включено у порядок денний загальних зборів акціонерів, призначених на 22 липня.

У ДФС нагадали, що цей борг майже у три рази перевищує борг за дивідендами, питання  про погашення яких включено у порядок денний.

 

За даними "Української правди", станом на 20 липня загальний борг "Укрнафти" за податками становить 7,265 млрд грн, з яких: борг за користування надрами – 6,31 млрд, податок на прибуток – 455 млн, ПДВ – 500 млн грн.

Як відомо, 22 липня відбудуться загальні збори акціонерів "Укрнафти", на яких планується змістити лояльне до олігарха Ігоря Коломойського керівництво компанії. Минулого тижня підконтрольні Коломойському міноритарні акціонери "Укрнафти" подали позов у лондонський суд з метою зберегти контроль над компанією.

"Укрнафта" вже протягом тривалого часу відмовляється сплачувати багатомільярдні борги державі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування