АМКУ до вересня має розслідувати порушення законів авіаперевізниками

Понеділок, 20 липня 2015, 22:53

Рада нацбезпеки та оборони доручила Антимонопольному комітету до вересня розслідувати порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку авіаперевезень.

Про це йдеться у прес-релізі, оприлюдненому РНБО, за результатами засідання, що відбулося у понеділок ввечері.

Учасники засідання розглянули питання "Про заходи щодо захисту національних інтересів України в авіаційній галузі".

"З метою розвитку авіаційної галузі України, захисту прав споживачів запропоновано вжити системних заходів з обмеження монополізму на цьому ринку, вдосконалення міжнародної нормативно-договірної бази авіаційних перевезень та послідовного впровадження режиму "відкритого неба", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, АМКУ доручили до 1 вересня розслідувати порушення законодавства про захист економічної конкуренції суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність на авіаційному ринку. 

Також члени РНБО обговорили питання "Про стан реалізації заходів щодо захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку із тимчасовою окупацією території України".

Під час обговорення цього питання були заслухані доповіді профільних міністрів щодо термінів подання позовів до міжнародних інстанцій для відшкодування збитків, яких зазнала держава внаслідок агресії Росії в Криму та на сході України.

Зокрема, було ухвалено рішення щодо прискорення, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення цієї роботи, а також надання правової допомоги приватним інвесторам та громадянам України, що постраждали від російської агресії. 

Окрім того, на засіданні розглядалося питання "Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом". 

З огляду на важливість та значення для українців питання скасування віз до держав-членів ЄС, інших держав Шенгенської зони передбачено вжиття комплексу заходів нормативно-правового характеру, (…) передбачається створення системи ідентифікації осіб та інтегрованої системи баз даних для прискорення введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Крім того, учасники засідання заслухали інформацію Міністерства охорони здоров'я щодо стану імунобіологічного захисту населення України, та дали доручення вжити негайних заходів щодо запобігання критичної ситуації із забезпеченням населення держави вакцинами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування